Calypso 

*2007 

e. Highlander - Baryschnikov - Utrillo


calypso_010_3.jpg

Ceazanne och Calypso fick jag tillfälla att köpa ifrån deras uppfödare Bo Hedberg sommaren 2008.

Calypsos mormor gjorde alla rörelser upp till Grand Prix, han har en halvsyster e.Bellini som Elise Fredriksson köpte och som fortfarande ägs av Elise.

Då Calypso är alldeles för stor för mig så har jag nu sålt honom till Torbjörn Ruckman som har haft ett väldigt gott öga till den här hästen från den dagen jag hämtade honom för 3 år sen. Jag önskar dom all lycka till i framtiden!

SÅLD TILL TORBJÖRN RUCKMAN!


highlander_sida.jpg
  • Fadern Highlander premierades i Verden 2004 och godkändes för hannoveraneraveln. Han fick då beröm för sin "absolut felfria exteriör och sina korrekta rörelser" av premieringsnämnden. Highlander debuterade i tävlingssammanhang 2007 med seger i sin första start. Han kvalificerade sig även till Falsterbo, var finalplacerad i Scandinavian Open och nominerades till Unghäst-VM. Under 2008 stod Highlander i Tyskland, där han tävlades av Dorothee Schneider. Han startade 6 gånger och det blev 5 segrar och en 2:a plats. På det fina resultatet nominerades han som reserv för Tyskland i Unghäst-VM och kvalificerade sig dubbelt upp till Bundeschampionat. Tyvärr blev han sjuk alldeles innan Bundeschampionat och kunde inte starta. Highlanders kännemärke är en superb galopp och arbetstrav med perfekt takt, energiska, väl undersatta bakben och höga, lediga frambensrörelser