logo_asvh.jpg

           Celissa A.R 

                        *2011

 e. Bellagio u. Ceazanne (Rosevelt - Nactus)Celissa är ett stort högställt, ädelt stoföl med otroligt långa ben. Detta är en underbar tjej som har varit helt gudomlig i all hantering från dag 1.  Jag ser fram emot att följa Celissa och hennes nya ägare/ryttare på tävlingsbanorna i framtiden och jag önskar dom ett stort lycka till!

CELISSA SÅLDES SOM FÖL TILL SANNA NILSSON DRESSYRCENTER!


  • Fadern Bellagio segrade både i 3-årschampionatet 2009 och i 4-årschampionatet 2010 Testryttarna var lyriska över Bellagio (e United-Esteban) och han hade fått följa med dem båda hem om det varit möjligt. Bellagio fick dagens högsta betyg av båda testryttarna. Av Manuel Bammel fick han en tia för framtida potential. - Att rida honom är bättre än sex, kommenterade han efteråt till publikens förtjusning. Han blev även 2:a under Bruksprovet i dressyr 2010. Han fick 10 p på typen med bl.a. omdömena stor, högställd, ädel, elegant, långlinjerad hingst med taktmässig skritt, samt lätt, rörlig, elastisk och välbalanserad trav. Lätt, välbalanserad, spänstig galopp med bra energi. Välbalanserad hingst med utstrålning och elasticitet och med intressant potential. Omdöme testryttare; mycket bra balans i uppförsbacke samt mycket bra galopp. Känslig, bra energi. Lätt att korta och länga sig.

  • Morfar Rosevelt vann bruksprovet 2006 på Flyinge med höga poäng (högsta omdömet någonsin exteriört): 43 p exteriört, 10 på skritt, 9 på trav, 8 på galopp och 10-10 av testryttare. Ett uttalande från en av testryttarna: "Rosevelt ger en fantastisk känsla i alla gångarter och är mycket känslig för hjälperna. Lätt i handen och med stor talang för samling. En hingst man kan göra allt man vill med". Han vann i Herning, Danmark 2006 och kom tvåa 2007 efter Blue Hors Hotline men dock med högst totalpoäng: 9 på skritt, 9 på trav, 9 på galopp, 10 på ridbarhet och 9,5 på utvecklingsbarhet,vilket gav rekordhöga 948 p av 1000 möjliga.Han premierades i Verden 2005. Blev totalsegrare i Danmark vid sitt 30-dagars prov. I Herning fick han 2007 rekordhöga poäng. Roosevelt vann hingstdressyren i Danmark för 4, 5 och 6-åringar 2006. Blev 5:a i finalen i unghäst-VM för 5-åringar 2007 och 2:a i 6-årsfinalen i Scandinavian Open i Falsterbo 2008 och även 2:a i 7-års championatet i Falsterbo 2009 under Jan Brink. Modern Lore är efter Lauries Crusador xx som i Tyskland har lämnat 25 godkända söne


celissa.png