westphalian.jpg

             Faryna

                                      *1999

                                        e.Florestan I - Watzmann - SansibarIMG_2054.jpg


Faryna köpte jag ifrån Tyskland hösten 2008. Äntligen har jag fått mig mitt Florestan sto!!

Denna häst har väldigt mycket gummi i kroppen, stora gångarter, mycket bra bakbensaktivitet och ett helt underbart psyke, jag har aldrig stött på en häst med bättre temperament än denna!

Hennes 3 avkommor som hon har fått hos mig har nedärvt exakt samma fantastiska temperament och är enormt trygga och sociala individer från dag 1. Dom utmärker sig även med sina gångarter och sin otroliga mjukhet i kroppen.


florestan_i3.jpg
  • Fadern Florestan I är en av världens bästa dressyrförvärvare genom tiderna. Han nedärver förutom sina högkvalitativa gångarter också ett bra temperament samt en hög ridbarhet. Florestan har lämnat topphästar och har mer än 70 godkända söner, bl a Florencio I, Fidermark, Floresco, Florianus, Fürst Heinrich, Fürstenreich, Future Cup, French Kiss mfl. Över 170 döttrar har tilldelats statspremie och 113 avkommor i svår dressyr. Florestan själv var i sitt bruksprov bästa hingst i både hoppning och dressyr med bl a 10 i hoppanlag och 9 i ridbarhet. Florestanblodet är mycket efterfrågat och borgar för en mkt god ridbarhet och hög utvecklingspotential! Florestan I ligger 3:a på WBFSH:s världsrankning

 

AVEL

  • 2012: Dräktig med Sezuan. Fick ett stoföl 2013-05-24 Florissa af A.R  Exporterad till Tyskland / Sold to Germany
  • 2010: Dräktig med Moorlands Totilas. Fick ett stoföl 2011-06-10 Fatilia af A.R 
  • 2009: Dräktig med Damsey. Fick ett hingstföl 2010-04-27 Florenceur A.R 

farynastam.png