Florenceur A.R

*2010-04-27 †2011

e. Damsey u. Faryna (Florestan I-Watzmann)
 


IMG_2049.jpg


Florenceur, detta är favoriten hos familjemedlemmarna!

Det är inte mycket som oroar denna herre och han kommer alltid galopperande till en och lämnar hela flocken bakom sig och står kvar tills man lämnar hagen.

Han har ärvt sin mors fantastiska temperament, gummi i kroppen och stora gångarter.

Florenceur lämnade oss sommaren 2011.  R.I.P my angel.


  • Fadern Damsey är en av Tysklands bästa unghingstar, Damsey visar att han är en dressyrhingst att räkna med. Hans skritt och stora trav uppmärksammas alltid av både domare och publik. Damseys stamtavla innehåller de viktigaste hingstarna från hannoveraneraveln; Donnerhall, Rubinstein, Ritual/Ramiro och Grande. Han kommer dessutom från ett mycket starkt möderne som lämnat flertalet statspremieston och har en hög procent fullblod i stamtavlan. Damsey godkändes av hannoveranerfödbundet 2005, och gjorde sitt 70-dagarstest fram till den sista veckan, då han fick feber. Hans förra ägare valde då självklart att avbryta trots det fantastiska resultat han gjort dittills. I februari 2006 godkändes Damsey även i Danmark, där han blev segerhingt med 9,0 på typ, huvud, hals och bål, skritt, galopp och helhetsintryck. År 2006 tävlades han i unghästklasser i Tyskland och fick aldrig lägre än 9,5 på sin skritt. Han kvalade även till unghäst-VM. Även 2009 blev Damsey segerhingst i Danmark och är nu uttagen till en trupp som tränar inför OS. Damsey presterar tävling efter tävling med mkt höga placeringar o vinster trots att han faktiskt är bland dom yngsta I startfälten.

  • Morfar Florestan I är en av världens bästa dressyrförvärvare genom tiderna. Han nedärver förutom sina högkvalitativa gångarter också ett bra temperament samt en hög ridbarhet. Florestan har lämnat topphästar och har mer än 70 godkända söner, bl a Fidermark, Floresco, Florianus, Fürst Heinrich, Fürstenreich, Future Cup, FlorencioI, French Kiss mfl. Över 170 döttrar har tilldelats statspremie och 113 avkommor i svår dressyr. Florestan själv var i sitt bruksprov bästa hingst i både hoppning och dressyr med bl a 10 i hoppanlag och 9 i ridbarhet. Florestanblodet är mycket efterfrågat och borgar för en mkt god ridbarhet och hög utvecklingspotential!

Syskon/Siblings: