kwpn-na-logo.png

  Melvin C 

Stallion *1994

e: Farrington, u: Gicara II ue: Beaujolais

Uppfödare: Stoeterij't Centrum


2012-07-07_23.11.06.jpg


Melvins mor Gicara II har även lämnat den världsberömda hingsten Krack C som anses av många vara Europas mest framstående dressyrförvärvare.  Han har tillsammans med hingsten Jazz tagit den holländska hästaveln till en oomtvistad tätposition inom dressyren. Krack har själv haft en utomordentligt framgångsrik tävlingskarriär med Anky van Grunsven i sadeln. Tillsammans har de otaliga segrar och placeringar i Grand Prix och Grand Prix Special i allra högsta internationella konkurrens. Krack C har nio godkända söner i Holland, Redford, Tolando, Tuschinski, Trento B, Webster, United, Velazquez, Kaiser Franz, Zhivago och den just nu i Holland omåttligt populäre Vivaldi. Han har även producerat en mängd framgångsrika ston som vunnit eller varit mycket högt placerade i de Holländska stochampionaten. Ett antal avkommor tävlar nu i Svår klass dressyr.

I Tyskland har Krack lämnat 10 godkända söner och framgångsrika avkommor i Svår klass.

Melvin har deltagit i flertalet mästerskap både inom Sveriges gränser men också internationellt. Melvin köptes ifrån Holland som 3 åring utav Jordi domingo coll ifrån Barcelona (rider nu i spanska landslaget) men han har bott i Holland mestadels, på sin hemsida beskriver Jordi Melvin:

-Den här hästen var mycket viktig för mig när jag påbörjade min proffskarriär. Jag köpte honom när han var tre år i Holland och jag tror att jag gjorde ett bra jobb med det. Det var den här hästen som gjorde mig känd i Holland som ryttare och det är mycket svårt i ett land med så enormt stor konkurrens.
Några av våra resultat:

  • Vinnare bland 6 åriga hästar

  • 2: a plats inofficella i EM i Patroni Vivaro (Italien)

  • Flera segrar i nationella tävlingar i Nederländerna

  • Flera segrar i nationella tävlingar i Spanien

  • Flera vinster i lilla rundan bla, Hertogenboch, Saumur, Hagen ...

Strax innan vi skulle debitera Grand Prix sålde jag honom till Svenska ryttarinnan Juliette Ramel. Med henne vann han JUNIOR SM och Young Riders SM, och de deltog även i en massa internationella finaler och tävlingar i Europa.
Det gör alltid ont att vara tvungen att sälja en så pass viktig häst, men det var det enda sättet jag kunde överleva.  Jag är väldigt nöjd med mitt framtagande av Melvin C och jag fick ordentligt med kompensation för mitt arbete. Juliette Ramels resultat (med Melvin C) visade att jag är kapabel att ta fram och utbilda hästar på hög nivå till andra ryttare som tävlar på mycket hög nivå.

Juliette köpte Melvin 2005 och samma år vann dom Junior NM  o kom 7a i em finalen. Året efter gjorde dom UR EM där dom var i final. De året red dom oxå world cup finalen för UR. Melvin och Juliette har startat till och med SB1 med placering. Deras sista tävlingen tillsammans var NM för UR där vann dom första klassen, kuren vanns av en dansk och Juliette och Melvin red hem silvret.  

2009 köpte Sanna Nilsson Melvin och i Juni samma år vann dom Kurfinalen för juniorer på Strömsholmstävlingarna. På SM en vecka senare tog dom hem bronsmedaljen och fick följa med till Nordic/Baltic Championship i Danmark där dom placerade sig bäst i kurfinalen och tog hem silvermedaljen. Under denna tävling ingick dom även i Svenska juniorlandslaget som tog silver. På EM en månad senare placerade dom sig på totalt 11:e plats.

Melvin stal mitt hjärta redan första veckan och han är en helt fantastisk individ! Det är verkligen få förunnat att äga en sådan här häst och jag nyper mig fortfarande i armen och undrar om jag drömmer, är han verkligen min?!?!?

Han ska nu agera läromästare åt mig på sina äldre dar och jag är helt övertygad om att vi kommer att ha en mycket rolig och lärorik resa framför oss


melvinstam.png