Jameson RS2, Revolution och Blue Hors Zackerey föl väntas nästa år!

Alla småttingar ligger fortfarande kvar så om allt går vägen så föds det nästa år 3 st föl efter min stora favorit Jameson RS2, ett föl efter Revolution och ett föl efter Blue Hors Zackerey det sistnämnda är dock tysklandägt.
Egentligen skulle Fatilia A.R ha gått till en annan hingst men i sista stund ändrade jag min plan så även hon gick till Jameson RS2.

Jag ser verkligen fram emot att få träffa dessa små rackare nästa år :-)

Under fliken använda hingstar finns det info och video.

Jameson RS2

Jameson RS2

Revolution

Revolution

5d3ecbcb34f59_1564396491_878fc1a7253582e9800bf591d0a1d014.png
Blue Hors Zackerey

Blue Hors Zackerey

Jameson RS2 - Dalima (Dr Jackson - Jazzman)

Jameson RS2 - Dalima (Dr Jackson - Jazzman)

Jamson RS2 - Primera (Dr Jackson - Jazz Rubin)

Jamson RS2 - Primera (Dr Jackson - Jazz Rubin)

Blue Hors Zackerey - Jazz Primera (Jazz Rubin - Donnerhall)

Blue Hors Zackerey - Jazz Primera (Jazz Rubin - Donnerhall)

Jameson RS2 - Fatilia A.R (Totilas - Florestan)

Jameson RS2 - Fatilia A.R (Totilas - Florestan)

Revolution - Jazzmina A.R (Sezuan - Dr Jackson)

Revolution - Jazzmina A.R (Sezuan - Dr Jackson)

Jazz Primeras kusin Blue Hors Zirrus 0,16% ifrån vinst i Falsterbo idag!

rosett2-.png

Blue Hors Zirrus och Nanna Skodborg Merrald red ihop fina 81,665% i 7-åringarnas kval i Falsterbo idag och slutade på en fin andra plats med bla poängen 9 för trav , 9 för galopp , 9 på lösgjordhet och 9 för framtid.

Ekipaget var desssutom 0,16% ifrån vinsten.

Spännande inför finalen som går av stapeln på lördag.

Blue Hors Zirrus är kusin till min Jazz Primera och även bror till godkända hingstarna Blue Hors Zatchmo och Blue Hors Rudisha. Grabbarnas mor och Jazz Primeras mor är helsystrar till Blue Hors Don Schufro.

https://ridenews.se/dressyr/alla-tiders-astoria-kvalvinnare/

http://www.ridehesten.com/nyheder/0-16-fra-dansk-sejr-i-falsterbo/60516?fbclid=IwAR3Bv_ldt-uW0s33lO4y310kZaXpIHZyBizLWzhhAVxlw8adJ0ceWpKzoAY

Ett stort tack till Sofia Stenberg och Amazing seminstation! 5 dräktiga ston 2019!

DSC_30082.jpg
IMG_14751_02.jpg
IMG_14961.jpg

Mina underbara ston!

Alla seminerade ston är redan dräktiga, Fatilia A.R, Jazzmina A.R, Jazz Primera, Dalima och Primera är nu dräktiga och jag är såklart överlycklig. Det är väldigt tidigt in i dräktigheten än så mycket kan hända på vägen men blåsorna finns där än så länge i varje fall.

Om allt nu går vägen blir det ett intensivt fölvak nästa år precis som jag önskade,  i slutet av april väntar jag 5 föl inom 1 v helt perfekt!

Ett stort tack till min skickliga seminveterinär Sofia Stenberg och Lotta Lindholm som driver den nyöppnade seminstationen Amazing Unghästar och Konvalescent i Gnesta för att ni tar hand om mina kära ston på bästa sätt. Jag har alltid mötts av leenden, positivitet och en underbar inställning, jag är mycket nöjd och mina hästar är i väldigt trygga händer!

Jag vill även rikta ett extra stort tack till min veterinär/seminveterinär Sofia Stenberg för ditt stora engagemang och för att du ALLTID ställer upp i alla lägen trots att jag är en jobbig och extremt frågvis kund ;-) TACK för att du står ut med mig!

Vi har alltså fortsatt 100% dräktighet (Förutom 1 förra året men då avbröt jag pga foderbristen)
Under en 11-års period är 26 ston seminerade vilket har resulterat i 26 dräktigheter fördelat på 12 st ston.

Fertila ston + superskicklig seminveterinär = REN OCH SKÄR LYCKA!

best.png

Jazz Primeras kusin Blue Hors Veneziano vinner Louisdor priset, ett av Tysklands mest prestigefyllda priser!

TH_Blue_Hors_Veneziano_Bachmann_Andersen_prfung_34_Louisdor__4856-Kopie-2.jpg
rosett1-.png

Godkända hingsten 8-åriga Blue Hors Veneziano och hans ryttare Daniel Bachman tog hem en mycket prestigefylld seger i Louisdor Preis Finals, the German Developing Grand Prix Horse Championship at the CDI Frankfurt i december. Han vann även sitt kval hit i våras.

Hit kvalar världens bästa 8-10-åringar som är i förstadiet till Grand Prix. Även hans kusin världsettan Weihegold e. Don Schufro vann detta pris 2014.

Veneziano fick mycket fina vitsord ifrån den internationella domaren Dr. Dietrick Plewi

Veneziano är precis den typ av häst vi vill se här i Louisdor Preis Finale. Han behöver lite mer styrka i Piaff och Passage men jag är helt säker på att det här blir en Grand Prix häst i toppklass och egentligen har han inga svagheter. Vi glädjer oss till att se han i världstoppen framöver.
— Dr Dietrick Plewa
Foto: www.sportfotos-lafrentz.de/Stefan Lafrentz

Foto: www.sportfotos-lafrentz.de/Stefan Lafrentz

Foto: www.sportfotos-lafrentz.de/Stefan Lafrentz

Foto: www.sportfotos-lafrentz.de/Stefan Lafrentz

Daniel-Bachmann-Andersen-Blue-Hors-Veneziano-8Y6A0650.jpgJazz Primeras kusin Blue Hors Zirrus plockar placeringar med sin nya ryttare!

50663839_319274422031941_2823920162233647104_o.jpg
rosett1-.png

6-åriga Blue Hors Zirrus och hans nya ryttare Nanna Skodborg Merrald fortsätter plocka placeringar. Målet med helgens tävlingar var att kvalificera sig till "landsstævner “ vilket lyckades väldigt bra.

Pä lördagen startade dom en MB-2 där dom fick ihop 78,152% vilket resulterade i en fin andra placering.

På söndagen startade dom en MB-0 och här briljerade ekipaget, dom red ihop fantastiska 80% vilket gav en överlägsen seger i klassen med hela 11% ner till andra placerade.

rosett2-.png

Lite bitter!!!

Nu är unghäst-VM över för detta år och jag sitter här lite smått bitter. Jag avslutade avelssäsongen rätt snabbt då jag fick panik över mina skördar och inte visste om jag skulle få in tillräckligt med hösilage inför vintern. Hingstarna som jag hade bokat i år var Revolution och Dàvie och båda segrade nu i Unghäst-VM i respektive åldersklass i startfält med knivskarp konkurrens.

Dàvie världsmästare för 6-Åriga hästar:

Severo Jurado Lopez och Dàvie Foto: Astrid Appels

Severo Jurado Lopez och Dàvie Foto: Astrid Appels

Severo Jurado Lopez och Dàvie Foto: Eurodressage

Severo Jurado Lopez och Dàvie Foto: Eurodressage

Revolution världsmästare för 5-åriga hästar:

Andreas Helgstrand och Revolution Foto: Lily Forado

Andreas Helgstrand och Revolution Foto: Lily Forado

Bara och bita ihop och hoppas på bättre lycka nästa år

Fatilia A.R dräktig och leasad 2018!

DSC_8897 (2).jpg

Fatilia A.R är nu dräktig och dräktigheten är leasad så nästa år föds det förhoppningvis en liten stjärna här som inte är min för första gången, spännande upplägg detta!

Själv får jag inga föl då jag avbröt eftersom det såg riktigt mörkt ut ett tag med mina skördar pga torkan.

Bättre lycka nästa år!

Välkommen Dahlia A.R!

DSC_8790 (2).jpg

Dalima har fött mig en dotter, Dahlia A.R e. Gammelenggårds Zappa -  Dr Jackson - Jazzman - Donnerhall. Dalimas mormor Donna Primera är helsyster med Don Schufro.

Och som vanligt när det gäller detta möderne så levereras det en väldigt trygg och vänlig individ som är väldigt enkel och finner sig i all hantering från dag 1. Dessa föl utmärker sig verkligen när det gäller detta vilket gör allt väldigt mycket enklare.

Jag har nu 4 egna uppfödningar ur detta möderne och enklare hästar har jag nog aldrig haft! Helt fantastiska psyken! Prestationerna i detta mödernet är ingen slump..

Kusinen Blue Hors Veneziano fortsätter sitt segertåg!

Foto: Eurodressage

Foto: Eurodressage

rosett1-.png

Godkända 8-åriga hingsten Blue Hors Veneziano fortsätter sitt segertåg med sin ryttare Daniel Bachman med 2 överlägsna segrar i den mycket populära Louisdor Cup i Tyska Hagen, Horses & Dreams / P.S.I Events.

På fredagen vann dom en internationell Intermediaire II med 73,68% och på söndagen vann dom den nationella klassen Qualifikation zum Finale Louisdor-Preis med 74,02% vilket är en Grand Prix klass för yngre hästar mellan 8-10 år.

rosett1-.png

I och med detta så kvalificerade sig  Veneziano och Daniel till finalen i Louisdor-Preis-Nachwuchspferde Grand Prix som hålls i Tyskland i december, vilket är en stor prestation! Hit kvalar dom bästa 8-10 åriga hästarna som är i förstadiet till Grand Prix.

Loisdor Cup har varit plattformen för många unga tyska Grand Prix talanger på väg mot toppen, tidigare vinnare är bla Weihegold, Sammy Davis Jr, Cosmo, Diva Royal, El Santo, Dablino mfl.

Veneziano och Daniel pryder omslaget i Tyskland

IMG_9573.jpg

Världsmästarna Weihegold och Isabell Werth vinner världscupen!

Foto: Cara Grimshaw

Foto: Cara Grimshaw

rosett1-.png

Jazz Primeras kusin världsettan Weihegold och Isabell Werth tog återigen hem världscupsegern med över 90%

Utav 17 startande i världscupfinalen var 2 st ston, Weihegold och Deja. Don Schufro är fader till Weihelgold och morfar till Patrik Kittels Deja som kom på en fin fjärde plats. Så kul med 2 ston i topp 4.

Foto: Mikael Persson/MiP Media

Foto: Mikael Persson/MiP Media

 

 

Toppdominans för Jazz Primeras kusin Blue Hors Veneziano i Hernings Small Tour!

venez2.jpg

Jazz Primeras kusin 8-åriga godkända hingsten Blue Hors Veneziano imponerade stort i sin "Lilla rundan" debut nu i mars och tog hem 2 internationella segrar i Hernings Small Tour på CDI3*-nivå.

Första klassen CDI3* Prix St George vann ekipaget överlägset med nästan 4% vinstmarginal, ritten belönades med fina 74,735%

Även i andra klassen CDI3* Intermediare I tog Daniel Andersen och Veneziano hem segern med 74,353%.

"Veneziano was really super and showed a lot of strength in the collected work," Andersen explained. "His biggest quality is his temperament and willingness to work. He is very talented for piaffe and passage. I have done one Intermediare ll with him, which was good; he won with 72%, but in Herning we decided to do the small tour: first of all to show him at the stallion licensing, but also to give him another good experience in a bigger atmosphere.

 
rosett1-.png
rosett1-.png
 

Internationell debut för Jazz Primeras kusin Blue Hors Zatchmo tillsammans med sin nya ryttare Agnete Kirk Thinggaard!

Agnete Kirk Thinggaard och Zatchmo. Foto: Becker

Agnete Kirk Thinggaard och Zatchmo. Foto: Becker

rosett4-.png

Agnete Kirk Thinggard dotter till Blue Hors ägare Kjeld Kirk Kristiansen har sedan några månader tillbaka tagit över tyglarna på 9-åriga godkända hingsten Blue Hors Zatchmo som tillsammans med sin tidigare ryttare Allan Gron debuterade Prix St Georg samt Intermediare I internationellt förra året med topp placeringar.

rosett5-.png

Zatchmo och Agnete gjorde sin internationella debut i Hernings Small Tour nu i mars och fick med sig fina placeringar hem.

Första klassen CDI3* Prix St George red ekipaget hem en fin femte placering med 69,765%

I andra klassen CDI3* Intermediare I belönades ritten med fina 70,088 vilket resulterade i en fjärde placering.

 

Allan Gron och Zatchmo tog hem segern i sin Internationella debut i Prix St. George med 72,60% 2017

Allan Gron och Zatchmo tog hem segern i sin Internationella debut i Prix St. George med 72,60% 2017

Silvermedalj till Fürst William på Bundeschampionatet!

Foto: Ll-foto.de

I ett stort startfält med över 70 stycken 5-åringar knep Fürst William tillsammans med sin nya ryttare Beatrice Buchwald silvermedaljen i Bundeschampionatet för 5-åriga hästar.

rosett2-.png

Poäng:

 • Skritt 8,5
 • Trav 8,5
 • Galopp 9
 • Lösgjordhet 8,5
 • Generellt intryck 9

Alla starter fram tills Bundeschampionatet har resulterat i segrar för Fürst William och hans nya ryttare Beatrice.

Den här hingsten har varit en av mina favoriter sen jag såg honom som 3-åring och jag ser fram emot att följa honom framledes.

Här hemma har jag 2 st 1-åringar ur hans första årgång, Fürst Primero och Fürst Domino.