Damsey - Resultaten talar för sig själv!

damsey-.jpg

Jag citerar Elin Lundgren:

 

Damsey + Brentina = Sant!

Det pensionerade stoet Brentina (hann e Brentano II - Lungau) ) som med amerikanska Debbie McDonald i sadeln tog brons i dressyren vid OS i Aten och vid VM i Jerez, är dräktig med Damsey via embryotransfer och väntas nu i dagarna föla.

 

Damseys storasyster vann i Bremen.

Eurodressage:

Belgian combination Vicky Smits-Vanderhasselt and her Hanoverian mare Daianira van de Helle (by Dream of Glory) blew everyone out of their socks at the CDI Bremen beating international top riders, trainers and Olympians with the greatest ease in the Grand Prix Special (71,500). Watch out for this pair as they might become the shooting stars and revelation of 2010!! Such lightness and elegance are exemplary to many, many CDI riders out there!

 

Vid de internationella tävlingarna Euroclassics Bremen tävlar Damsey. 

Igår inledde Damsey morgonen med att vara 4:e placerad i den flerstjärninga svåra dressyren. Han gjorde en superfin ritt med första halvan på en bra bit över 70%. Damsey, endast 8 år var yngst i klassen som vanns av Patrik Kittel och den rutinerade hingsten Silvano.

I den stora rundan med GP dressyr startade Damseys storasysterDianira van der Helle och kom tvåa, hon startar i küren idag.


 

Damsey hyllades i Vechta!

I lördags hölls Hengststation Jens Meyer en hingstvisning i Vechta, Oldenburg i samarbete med Dressurpferde Leistungszentrums Lodbergen. Biljetterna var helt slutsålda och ridhuset var helt fyllt på folk så när som på ett fåtal ståplatser.

På tyska internetsidor har det lämnats mycket positiva kommentarer om hingstarna, bland annat följande om Damsey:

"Ein Hengst mit drei wirklich sehr guten Grundgangarten, toller Mechanik und Antritt, Hengstausdruck und dem