Tack 2011, välkommen 2012!

2011 har varit ett fantastiskt år som mestadels har bjudit på stor glädje men också på sorg.

 

Först av allt, mina 2 barn, man och jag själv har fått ha hälsan i behåll vilket är det allra viktigaste.

 

Lite kort:

  • Alla årets föl föddes friska  och chansningen med Totilasbetäckningarna visade sig bli lyckade och 2 st friska krabater tog sina första andetag i mitt knä.
  • Ett utav dom största och viktigaste glädjeämnena för att ens kunna fortsätta med detta i den skala jag vill,  är att vi under detta år fick en fantastisk möjlighet att förvärva en stor markbit. Denna markbiten är grunden  till våran framtida anläggning och förhandsbeskedet med stall, ridhus och bostadshus godkändes av kommunen och min högsta dröm om en egen gård börjar sakta men säkert att bli till verklighet.
  • Jag gick och hoppades på att det låg ett stoföl e. Totilas i magen på Faryna men jag var inställd på att det skulle titta ut en hingst eftersom jag så gärna ville ha ett sto, meen lyckan var fullkomlig när hon tog sina första andetag i mitt knä och jag såg att snoppen lös med sin frånvaro. Fatilia A.R  kommer bli kvar i min ägo och jag ser fram emot att ta mig an framtidens uppgifter med denna underbara lilla gummiboll.  
  • Jag fick även förtroendet att ta emot ett nytt Holländskt sto med en för mig mycket intressant holländsk stam, gångarter med mycket knän, en fantastisk galopp och en diger Meritlista detta är en riktig dyrgrip. Hon äntrade flocken för några månader sedan och även detta sto är helt underbar såå snäll, hon betäcks i år. Hennes sida kommer framöver.
  • Och sist men inte minst Melvin C, hästen som jag har kärat ner mig i totalt.  Att få förvärva denna underbara häst har varit en obeskrivlig lycka. Att ha en sådan här läromästare har bara förekommit i mina drömmar som legat i facket ”keep on dreaming = omöjliga att uppnå” Denna herre kommer att vara ovärderlig för mig  och Melvin själv verkar vara supernöjd med sin uppgift: Att lotsa mig igenom en helt ny värld…
  • Men livet bjuder ju tyvärr inte bara på lycka, jag och familjen fick även ta farväl utav en otroligt kär och speciell vän som tog mycket hårt. Varför just du….. Vi glömmer dig aldrig min finaste, det finns bara en och du kommer  för alltid att ha en speciell plats i våra hjärtan..

 

2012 har jag stora förhoppningar på.

 

Detta år blir premiäråret kan man säga ridmässigt, 2008 bestämde jag mig för att börja med avel och året efter kom Kornessa e. Quaterback till världen.  I år blir hon 3 så nu är det dags för inridning, varje år framöver nu  kommer jag att ha minst 1 uppfödning att rida in. Det kommer verkligen bli såå kul att få sitta på sina egna uppfödningar. Det är nu det börjar…

 

Planeringen för vilka ston som ska betäckas och med vilka hingstar är i full gång, ser verkligen fram emot att få börja med det nya Kwpn stoet, det kommer bli otroligt spännande. Det känns lite konstigt att bara vänta 1 föl i år men levererar Korneva som hon brukar så blir det nåt extra, och Temptation är den hingst som hittills har kompletterat henne bäst om man jämför med tidigare betäckningar.

 

Melvin och jag ska förhoppningsvis börja äntra tävlingsbanorna så att jag får lite rutin och förhoppningsvis lära mig att lugna ner mina tävlingsnerver lite.

 

Nu har vi även börjat att ta tag i planeringen för anläggningen, ska vi ha Ridhus och stall i ett och ytterligare ett separat stall till avelsstona eller Ridhuset och stallen för sig?? Hur många boxar? Stallets utformning?  Skall vi ha 4-5 inackorderingsplatser trots allt?  Jag kan räkna upp 1000 frågor till…  Shit det är mycket som ska planeras, mer än vad man tror. Men en sak är klar i varje fall och hugget i sten, det kommer att bli ett stort bygge och det kommer byggas upp i betong så Ridhuset och stallen kommer att se ut som Tullstorps fantastiska byggnader, bilden kommer ifrån Tullstorp Dressage Stable:

ridhusbetong.jpg

Eftersom vi kommer att göra allting själva och finanserna måste gå ihop  så kommer detta inte att byggas upp i en handvändning, men den som väntar på något gott ;-)

 

Jag får ofta höra kommentarer som kommer bakifrån sedan Totilas betäckningarna och allt därefter  "skiter dom pengar eller" jag förstår ärligt talat inte varför folk ska vara så intresserade av andras penningstatus och har aldrig gjort,  men  svaret är ivarje fall ganska enkelt: NEJ det gör vi verkligen inte vi har börjat ifrån noll och ingenting, vi är 2 st helt vanliga svenssons med vanliga svenssons löner  MEN som Jani säger:

Nästan ingenting är omöjligt allting går (inom rimliga gränser då såklart), kan man inte skaffa sig det man vill ha så se till att jobba för det, ingen annan kommer att fixa det åt dig.  Ta en annan väg även fast den är mycket längre. Och trots allt motstånd och alla tårar ge inte upp! Den enda som kan se till att göra dig lycklig är du själv. 

Till sist vill jag ägna några rader åt just min fantastiska "man" vi är inte gifta än men han är min man i varje fall ;-) Tack för allt Jani!! Utan ditt förtroende och ditt otroliga stöd i mitt galna hästliv skulle jag aldrig haft det som vi har idag och det som komma skall. Jag älskar dig och ser fram emot att bli gammal och grå vid din sida.