Jazz Primera II tar nu över sin systers plats i avelsboxen!

 

Eftersom jag förlorade ett utav mina bästa avelsston min finaste Jazz Girl för 4 veckor sedan så har all min fokus legat på att försöka få tag i en syster till Jazz Girl efter hennes moder Donna Primera. Jag ville ha ett sto utav samma kvalite som kan ta över hennes plats i avelsboxen,  men detta var lättare sagt än gjort då dessa ston är unika det finns inte så många och de som finns är inte till salu.

Jazz Primera II ( Jazz Rubin - Donnerhall - Pik Bube I ) är alltså en syster till Jazz Girl och deras moder Donna Primera är helsyster till legenden Blue Hors Don Schufro. Jazz Primera II är även moster till min Dalima och Dr Primera samt även helsyster till Dr Primeras mor Jazz Primera.

Jazz Primera II har även en ännu liten mer guldkantad härstamning än Jazz Girl då Jazz Primera II bär på ytterligare en utav världens främsta stostammar "elektia linjen" då hennes farmor Royal Rubina är helsyster till avelsmatadorerna Rohdiamant och Royal Diamond.

Jazz Primera II är i år 5 år inriden och väntar på att få äntra tävlingsbanan, men hos mig kommer hon att gå direkt in i aveln i år och förhoppningsvis få leva ett långt liv här med sina två systerdöttrar och berika oss med många lovande avkommor framöver.