2009-2017 PALMSKOGS SEMINSTATION FORTSATT 100% DRÄKTIGHET!!!!

palm.png

Som jag tidigare har skrivit så har jag haft 100% dräktighet hos Palmskogs Seminstation sedan jag kom dit 2009.

I år seminerades Jazz Primera II samt Dalima och båda blev dräktiga på första försöket!

Nu är vi uppe i 19 st betäckningar som resulterat i 19 st dräktigheter fördelat på 9 st ston under en 9 års period. Det kan helt enkelt inte bli bättre än såhär!!

Så jag vill härmed återigen rikta ett stort tack till Seminveterinärerna Andreas Sandin och Sofia Stenberg. Statistiken talar för sig självt, Andreas är helt enkelt bara BÄST!!!!!!

static1.squarespace.com.png

Jazz Primers kusin Blue Hors Zatchmo plockar placeringar i lilla rundan!

8-åriga godkända hingsten Blue Hors Zatchmo fortsätter plocka placeringar i alla sina starter.  I helgens första klass en Prix St.George belönades ritten med en fin andra placering och poängen 72,184%

Andra tävlingsdagen gick starten i en Intermediaire I och där slutade dom på en tredje plats med poängen 72,579%

 

Zatchmo deltog även på Prinsessan Nathalies clinic och fick där väldigt fina lovord. Nathalies tyckte att Zatchmo är en "Grand Prix kandidat och att hans styrka är att han arbetar stabilt och använder huvudet förnuftigt vilket är kvalitèer som är helt avgörande för att hästen ska kunna göra sig i högre klasser"

Jazz Primeras kusin Blue Hors Venezianos andra Internationella start i Intermediaire I!

Foto: Blue Hors

Foto: Blue Hors

Daniel Bachman och godkända hingsten Blue Hors Veneziano har gjort sin andra internationella start i Intermediaire I. Trots att hingsten endast är 7 år så klarar han ändå av att hävda sig i toppen av ett startfält som innehåller flera stora namn ifrån hela Europa. Ritten belönades med 70,90% och räckte till en fin femte placering.

 
 

Jazz Primeras kusin Blue Hors Zatchmos andra internationella start i Prix St.Georg!

Zatchmo Foto: Blue Hors

Zatchmo Foto: Blue Hors

Veneziano Foto: Blue Hors

Veneziano Foto: Blue Hors

Allan Gron och 8 åriga godkända hingsten Blue Hors Zatchmo startade idag sin andra internationella Prix St. George och ritten belönades med 70,36% vilket räckte till en fin fjärde placering.

Även Daniel Bachman och 7 åriga godkända hingsten Blue Hors Veneziano startade samma klass och dom red ihop 70% och slutade på en sjunde placering.

Jazz Primeras kusiner Blue Hors Veneziano och Blue Hors Zatchmo fortsätter plocka placeringar!

Veneziano    Foto: Blue Hors

Veneziano    Foto: Blue Hors

Zatchmo   Foto: Blue Hors

Zatchmo   Foto: Blue Hors

Under hingstekåringen i Herning startade Allan Gron och 8 åriga godkända hingsten Blue Hors Zatchmo en Intermediaire I och ritten belönades med 72,57% och en fin andra placering.

Daniel och 7 åriga godkända hingsten Blue Hors Veneziano startade samma klass och tog hand om fjärde placeringen.

Jazz Primeras 4-åriga systerson såld för 2 miljoner kronor på PSI Auction!

Dr Sambuco är en 4-årig hingst som anläde till Hof Kasselman som 2-åring och som nu blev uttagen och såld för 2 miljoner kronor på PSI Auction. Detta är andra året i rad som modern Sambada har en avkomma uttagen till Paul Schockemöhles auktion. Förra året deltog hennes son Jazzmaster. Modern Sambada är en syster till min Jazz Primera då båda är döttrar till Don Schufros helsyster Donna Primera. Sambada är även moster till min Dalima, Dr Primera och Fürst Primero och mormors syster till Jazzmina och Fürst Domino.

Artikeln nedan kommer ifrån Eurodressage

Klarissa A.R såld, exportröntgen U.A!

IMG_4847.jpg

Klarissa A.R såldes tidigare i år till Filippa Andersson och är nu hopphäst i sitt nya hem. Jag önskar Filippa och Klarissa all lycka till i framtiden!

Klarissa exportröntgades i samband med köpet och även hon gick igenom med superfina bilder  knän, kotor, haser, hovleder och strålben U.A

 

Ytterligare en godkänd hingst ur mina stons möderne! Såld för 800 000kr!

Don Schufros fantastiska stofamilj kan nu lägga till ytterligare en godkänd hingst på den gedigna meritlistan. Denna gång är det en 2 årig hingst e First Choice - Romanov - Donnerhall som vid godkännandet ägdes utav Blue Hors.
Han är en son till Jazz Primeras mosters dotter Florell som även är syster till dom godkända hingstarna Blue Hors Rudisha, Blue Hors Zatchmo och Blue Hors Zirrus. Han såldes några dagar efter licensieringen för 800 000kr.

Jazz Primeras kusin Blue Hors Veneziano tog hem en andra placering i mellanrundan!

Foto: Blue Hors

Foto: Blue Hors

Blue Veneziano med Daniel Bachman i sadeln slutade på en fin andra plats i Danska Dressyrchampionatets mellanrunda för 6-åriga hästar och är nu vidare till finalen med poängen:

Skritt 8,8
Trav 9
Galopp 8,8
Ridbarhet 9
Kapacitet 9,2

Här på gården har vi 1 kusin samt 5 kusinbarn till Blue Hors Veneziano, Jazz Primera II , Dalima,  Dr PrimeraJazzmina A.RFürst Primero A.R och Fürst Domino A.R.

 
 

Blue Hors Zatchmo tog hem en andra placering i Youngster Cup!

Foto: Blue Hors

Foto: Blue Hors

Jazz Primeras kusin Blue Hors Zatchmo och hans ryttare Allan Gron tog hem en fin andra placering i Youngster cup för 6- och 7-åriga hästar.

Första starten i cupen var en MA1 där poängen slutade på 66,47% vilket blev en 7:e placering bland dom 7 åriga hästarna och en 14:e placering totalt.

Nästa start hämtade ekipaget tillbaka poäng och belönades här med poängen 71,24% även här i en MA1 vilket räckte till seger bland dom 7-åriga hästarna och i Cupen där både resultaten för 6- och 7-åriga hästar räknas in så slutade dom alltså på en väldigt fin andra plats totalt.

 
 

Här på gården har vi 1 kusin samt 5 kusinbarn till Blue Hors Zatchmo, Jazz Primera II , Dalima,  Dr PrimeraJazzmina A.RFürst Primero A.R och Fürst Domino A.R.

Artikel Blue Hors

Kvalseger till Jazz Primeras kusin Blue Hors Zirrus!

Jazz Primeras kusin Blue Zirrus med sin ryttare Allan Gron i sadeln imponerade stort och segrade i Danska Dressyrchampionatets kvalklass för 4-åriga hästar med poängen:

Skritt 8,2
Trav 9
Galopp 9
Ridbarhet 9
Kapacitet 9

Här på gården har vi 1 kusin samt 5 kusinbarn till Blue Hors Zirrus, Jazz Primera II , Dalima,  Dr PrimeraJazzmina A.RFürst Primero A.R och Fürst Domino A.R.

Blue Hors artikel

 
 

Kvalseger till Jazz Primeras kusin Blue Hors Veneziano!

Foto: Blue Hors

Foto: Blue Hors

Jazz Primeras kusin Blue Hors Veneziano och Daniel Bachmann segrade i Danska Dressyrchampionatets kvalklass för 6-åriga hästar med poängen:

Skritt 8,2
Trav 8,0
Galopp 8,8
Ridbarhet 8,5
Kapacitet 8,6

Här på gården har vi 1 kusin samt 5 kusinbarn till Blue Hors Veneziano, Jazz Primera II , Dalima,  Dr PrimeraJazzmina A.RFürst Primero A.R och Fürst Domino A.R.

 
 

Jazz Primeras kusin Blue Hors Zatchmo slutar på en fjärdeplacering i Falsterbo!

Foto: Ridehesten.com

Foto: Ridehesten.com

Jazz Primeras kusin Blue Hors Zatchmo och hans ryttare Allan Gron slutade på en fin fjärdeplacering i finalen för 7- åriga hästar i Falsterbo i år med poängen 70,96%.

Trots att detta endast är Zatchmos tredje tävling för i år så går han in och presterar på detta sätt på en sådan stor arena som Falsterbo, det är verkligen imponerande! Hingsten hade dock lite problem med att stå still i inledande och avslutande halterna vilket kostade dyra poäng. Men detta bådar väldigt gott för framtiden.

Här på gården har vi 1 kusin samt 5 kusinbarn till Blue Hors Zatchmo, Jazz Primera II , Dalima,  Dr PrimeraJazzmina A.RFürst Primero A.R och Fürst Domino A.R.

Artikel Blue Hors