Piavera

KEUR SPORT

*1997

JetSet D - Wolfgang - Gondelier


DSC_0472.JPG


Piavera är premierad med Keur Sport i Kwpn på grund utav sina meriter i sporten och modern samt mormor är Keur Pref premierade.
Piavera startade sin karriär i Holland som dressyrhäst och gick MSV när man upptäckte hennes exceptionella hopptalang och hon köptes då utav en hoppryttare och framgångarna talade sitt tydliga språk. Hon har gått Grand Prix och har under årens lopp rest runt i världen på nationella tävlingar med placeringar i 1,50. Hon har även startat en sixbars tävling som är en höjdhoppstävling där det är 6 st hinder efter varandra där hon vann och sista hindret låg på 2,07 !!
Piavera köptes utav nuvarande ägare för 3 miljoner kronor. Hon fick då följa medägarnas dotter till England därhon jobbade, tränade och tävlade sina hästar hos en känd hoppryttare.
Då ägaren började plugga i London fick Piavera åka hem till Sverige och då gå som läromästare åt en yngre tjej. Hon drog där på sig en senskada som läkte men som sedan gick upp under ett meeting sommaren 2011. Då bestämde sig ägarna för att hon hade gjort tillräckligt i sporten och jag fick då en förfrågan ifall jag var intresserad av att använda henne i min avel.
Jag har forskat fram att Piavera fick en avkomma som 4-åring, ett sto som även hon går nationell hoppning med en young rider.


Hittills har jag bestämt mig för att använda gångartshingst på  henne eftersom hon från början är avlad som dressyrhäst och har stammen även för gångartsavel.

piaveraned.jpg
National Championship CH Mierlo NED      http://www.arnd.nl/search/search.php?q=piavera

National Championship CH Mierlo NED

http://www.arnd.nl/search/search.php?q=piavera


Jetset D

Jetset D

  • Fadern JetSet-D segrade vid det holländska bruksprovet med poängen: Walk: 9 Trot: 9 Canter: 9 Riding Test: 9 Jumping with Rider: 7.5 Free Jumping: 7.5 Character: 9 Behavior: 9 Training Report: 9 Info Jetset D:    http://www.ihb.com.au/index1.html?http://www.ihb.com.au/main.php?warmblood,stallion,165
     
  • Morfar Wolfgang är toppförärvare inom den holländska gångartsaveln. Wolfgang är bl.a. far till svårklasshingsten Oscar som är i ropet i Holland och som finns representerad hos många holländska tävlingshästar

AVEL

  • 2013: Dräktig med Sezuan / In foal to Sezuan.
  • 2012: Dräktig med Sezuan. Fick ett stoföl 2013-06-07  Platina af A.R


piavera stam.png